Valpreventie

Valincidenten komen vaak voor bij mensen van 65 jaar en ouder en zijn de voornaamste oorzaak van letsel in deze leeftijdscategorie. Zij kunnen ernstige gevolgen hebben, waaronder trauma, pijn, functiebeperking, verlies van zelfvertrouwen bij het uitvoeren van activiteiten van het dagelijks leven (ADL), verlies van onafhankelijkheid en autonomie, en zelfs de dood.
Er is bewezen dat spierkracht, lenigheid, evenwicht en reactievermogen worden beschouwd als de meest voor de hand liggende modificeerbare risicofactoren voor valincidenten.
Mensen, zelfs van in de 90, kunnen hun kracht en evenwicht verbeteren om zo betere stabiliteit (evenwicht) te bereiken en valincidenten te vermijden.

MTC-fysio geeft daarom valpreventietrainingen. Deze trainingen kunnen 1 op 1 gepland worden en eens in de zoveel tijd geeft onze Geriatrie fysiotherapeut, Esther Verdam, een groepssessie Valpreventie op een locatie binnen de Ronde Venen. Hiervoor zal dan gepromoot worden.

Mocht u graag een afspraak willen maken voor valpreventie of heeft u behoefte aan verdere uitleg en informatie, dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.