Oncologische klachten

Therapie gericht op de hulpvraag van de patiënt voor, tijdens en na het traject van kanker. Dit kan zowel individueel als in groepstraining. Ook is behandeling aan huis mogelijk in de laatste fase.

In Nederland krijgen 1 op de 3 mensen in hun leven te maken met kanker. De overlevingskans blijft stijgen door vroegere diagnoses en betere behandelingen. Dat is goed nieuws. Echter de diagnose ‘kanker’ en de behandeling geeft een enorme impact op iemand zijn leven. Veel mensen houden na de behandeling klachten op fysiek, psychisch en sociaal gebied die hen beperken in het dagelijks functioneren en een negatieve invloed hebben op hun kwaliteit van leven. Medische behandeling zoals een operatie of bestraling veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn en problemen met bewegen. Maar ook vermoeidheid, verminderde kracht en conditie zijn symptomen die veel voorkomen bij mensen met kanker. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan oncologische revalidatie een groot deel van deze (ex-)patiënten met kanker helpen om de gevolgen van de ziekte en behandeling te boven te komen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Advies en begeleiding bij kracht- en conditieverbetering staan daarbij centraal.
Trainingsinterventies na de behandeling van kanker dragen bij aan een sneller en vollediger herstel in fysiek functioneren, vermoeidheid, sneller terugkeer naar werk, volbrengen van de chemotherapie zoals gepland, kwaliteit van leven en bij borstkanker zelfs op de overlevingskans.
Het trainen voor, tijdens en na het traject van kanker wordt dan ook vaak als erg positief ervaren. Ook in de palliatieve fase kunnen wij veel betekenen, indien nodig kunnen wij ook aan huis komen om de kwaliteit van leven in de laatste fase zo optimaal mogelijk te houden.

Oncofit:

Doordat er zoveel verschillende soorten kanker zijn en daarbij verschillende fases en problemen, zal er een persoonlijk programma opgesteld worden afhankelijk van de hulpvraag en niveau. Wanneer nodig zal in deze fase van de behandeling ruimte zijn voor therapeutische oncologische behandeltechnieken (bijv. littekenmassage). Na de intake, enkele vragenlijsten en verschillende testen zal gestart worden met de individuele therapeutische fase en daarna met een gerichte groepstraining indien mogellijk.

Behandeldoelen:

  • Verbeteren kwaliteit van leven
  • Verminderen symptomen zoals vermoeidheid, pijn en zwelling
  • Verbeteren zelfstandig functioneren
  • Verbeteren algehele mentale en fysieke conditie


Kosten en vergoeding:

Om het beweegprogramma vergoed te krijgen heeft u een verwijzing van uw specialist (oncoloog) nodig.
Let op: Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen of u dit programma vergoed krijgt!
Wilt u meer weten of een afspraak maken, neemt u dan contact met ons op.

Onze therapeut Stasja Tersteeg is gespecialiseerd in het behandelen van oncologische patiënten en is aangesloten bij OncoNet.

Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.