Dry needling

Wat is dry needling:

Dry needling is de laatste jaren meer onder de aandacht gebracht. Het is een therapievorm gericht op het snel inactiveren van pijnlijke MTrP’s (triggerpoints). Deze therapievorm valt sinds 2007 binnen het Beroepsprofiel van de Fysiotherapeut van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Bij dry needling wordt een dunne, niet-holle naald in huid en spier gebracht. ‘Dry’ toont aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Het aanprikken van pijnlijke triggerpoint geeft een local twitch response (LTR), lokale spierreactie of schok in de spier, welke direct gevolgd wordt door ontspanning. Door het opwekken van een twitch zou de vicieuze cirkel van spanning en pijn als reflex doorbroken worden. Triggerpoints worden veelal behandeld met massage, fysiotechnische applicaties, spray en stretch en oefentherapie. De LTR wordt hierbij zelden opgewekt. Hierom blijkt dry needling effectiever te zijn.
Bron: Dry needling bij myofasciale triggerpoints, AG Lipman, J Otten (2010)

Dry needling bij MTC-fysio

Binnen onze praktijk zijn er twee therapeuten gespecialiseerd in Dry needling; zowel Peter Egbers als Ruud Verbeek hebben de opleiding Dry Needling gevolgd waarbij Peter zich verder heeft gespecialiseerd in de kaak/hoofd regio.

Mocht u graag een afspraak willen maken voor dry needling of heeft u behoefte aan verdere uitleg en informatie, dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.