Kaak en hoofdpijnklachten (Orofacial therapie)

Heeft u al tijden last van uw kaak en/of hoofd en bent u nooit onderzocht door een kaakspecialist? Maak dan snel een afspraak bij MTC-fysio om u te laten onderzoeken door onze specialist!

Hoofd- en aangezichtspijn is een veelvoorkomende klacht. De meeste mensen vragen het na bij hun huisarts die vaak naar een neuroloog of (KNO-arts) doorverwijst. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de hoofdpijnpatiënten die onder behandeling is bij een neuroloog, symptomen heeft passend bij het niet goed functioneren van het kaakgewricht. Een medicamenteuze behandeling wordt dan vaak voorgeschreven terwijl het kaakgewricht niet is onderzocht.

Dry Needling:

Kaakklachten:

Voor het openen van de mond, het kauwen, slikken en praten gebruikt u twee kaakgewrichten en meerdere spieren. Deze moeten nauw met elkaar samenwerken. In de kaakgewrichten zijn twee schijfjes (discus) aanwezig die ook bij het openen en sluiten van de mond goed in positie moeten zijn.
Wanneer door bepaalde oorzaken er stoornissen in het kauwstelsel optreden kunnen klachten ontstaan. Dry needling kan ervoor zorgen dat de spanning in de kaakspieren vermindert en normaliseert zodat het kaakgewricht weer goed zal functioneren.

Hoofdpijn klachten:

De aangegeven lokalisatie(s) van de hoofdpijn kan aangeven welke spieren mogelijk myofasciaal zijn aangedaan. Deze punten (triggerpoints) moeten vervolgens zorgvuldig worden gepalpeerd ter bevestiging.
Er is gebleken dat dry needling kan helpen bij onderstaande hoofdpijnklachten:

  • Migraine (MH)
  • Spanningshoofdpijn (TTH)
  • Cervicogeen hoofdpijn (CEH)
  • Temporomandibulaire disfunctie (TMD)

 

Let op; dit geldt niet voor elke hoofdpijnklacht. Er zal, afhankelijk van het soort hoofdpijn, de juiste manier van behandeling bepaald worden. Onze specialist kan u hierover altijd meer informatie geven. Peter Egbers van MTC-fysio heeft zich gespecialiseerd in hoofdpijn en kaakklachten en heeft inmiddels al vele patiënten goed van hun klachten af kunnen helpen.

Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.