Revalidatie

U bent geopereerd of zult nog geopereerd gaan worden? Onze therapeuten zullen ervoor zorgen dat u snel weer fit bent!

Operatie of botbreuk:

Bij een botbreuk hoeft er niet altijd geopereerd te worden. Revalideren na een niet-operatieve breuk kan voor een flink verminderde functie zorgen. Fysiotherapie bij MTC zorgt ervoor dat u snel weer uw dagelijkse activiteiten kan oppakken en eventueel snel terug bent op uw oude sportniveau.

Hieronder hebben wij een aantal veel voorkomende letsels genoemd. Staat uw letsel of operatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, wij behandelen ook na veel andere operaties.

Periode van gips:

Na een ruptuur of fractuur is er vaak een periode van gips van toepassing. U heeft dan te maken met een gipsperiode van 6-8 weken. In deze periode treedt een flinke mate van atrofie (vermindering van spiermassa) op. Dit heeft pijn, functievermindering en mobiliteitsbeperking tot gevolg. Samen met de fysiotherapeuten van MTC-fysio gaat u deze gevolgen behandelen.

Voorbeelden van andere operaties:

Gescheurde kniebanden: (VKB/AKB)

De menselijke knie bestaat uit een aantal zogeheten kniebanden, waaronder de voorste en achterste kruisband. Bij sporttrauma’s, maar ook bij andere dagelijkse ongevallen, kan het voorkomen dat een van deze banden gedeeltelijk of volledig afscheurt. Dit komt vaak voor bij contactsporten zoals voetbal en rugby, maar ook zijn er elk jaar ski ongevallen waarbij dit soort klachten optreden. Naast de voorste en achterste kruisband kunt u ook de binnenband (MCL) of buitenband (LCL) afscheuren.

Meniscusletsel

De menisci helpen als demping voor de knie, bij de sturing en bij de gewrichtssmering van de knie. Door een meniscusscheur kan er irritatie in de knie ontstaan wat klachten kan geven in en rondom de knie.
Meniscusproblemen worden tegenwoordig steeds minder geopereerd, doordat de wetenschap heeft aangetoond dat fysiotherapie in de meeste gevallen betere resultaten oplevert dan bij een operatie. Hierbij is ook het verbeteren van stabiliteit, gezamenlijk met andere factoren belangrijk bij het wegnemen van de klachten.

Totale heup/knie protheses

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houding- en bewegingsapparaat.
Jaarlijks wordt 4,3 procent van de mensen met heup- en/of knieartrose die zich aanmelden bij de huisarts verwezen naar de fysiotherapeut. Op basis van alleen demografische ontwikkelingen is de verwachting dat het absolute aantal personen met artrose tussen het jaar 2000 en 2020 met bijna 40 procent zal stijgen. Dit betekent dat er steeds meer mensen in aanmerking komen voor een nieuwe knie of heup. Er wordt bij slijtage vaak een totale prothese geplaatst, ter vervanging van het versleten gewricht.

Rug/nek hernia (HNP)

Een hernia (HNP) is een vervelende klacht waarbij pijn in de rug kan uitstralen van het bovenbeen zelfs tot in de voeten. Uw fysiotherapeut van MTC-fysio kan door middel van een gesprek en lichamelijk onderzoek een hernia verdenken. Een hernia kan alleen vastgesteld worden door een MRI-scan.
Vaak is een operatie niet geïndiceerd en kunt u door middel van begeleiding van onze therapeuten zelf herstellen. Mocht u toch geopereerd worden bent u ook bij ons aan het juiste adres voor de revalidatie.

Spier-of pees scheur

Een gedeeltelijk of volledige spier van een spier of een pees kan erg pijnlijk en hardnekkig in het herstel zijn. Daarnaast geeft het vaak flinke beperkingen in het algemeen dagelijks leven. Onze praktijk heeft veel ervaring met de behandelingen van deze klachten. Op basis van de ernst van de scheur, wat blijkt uit vraaggesprek en onderzoek, zal er een passend behandelplan opgesteld kunnen worden door onze therapeuten.

Veelvoorkomende spier- of peesscheuren zijn: hamstrings, enkelbanden, schouderspieren, en achillespezen.

Bijbehorende behandelingen:

  • Aan huis fysiotherapie
  • Hydrotherapie
  • Training
  • Fysiofitness
Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.