Heup, knie, enkelklachten

Heeft u klachten aan de heup, knie of enkel en wilt/zult u niet geopereerd worden? Dan bent u bij MTC-fysio aan het juiste adres voor conservatieve behandelingen!

Geen operatie bij knieletsels (bijvoorbeeld bij sportletsels):

Een gescheurde knieband kan zowel operatief als conservatief (zonder operatie) behandeld worden. Op het moment dat er geen operatie zal plaatsvinden is fysiotherapie en een juist oefenprogramma van groot belang. Door de stabiliteit te vergroten, kracht te verbeteren en functie te optimaliseren kunt u van een dergelijke ruptuur weinig klachten overhouden. Wij werken samen met de orthopeden en specialisten in deze omgeving.
De therapie kan ook pre-operatief worden ingezet. Zo kunt u fit uw operatie en revalidatie ingaan.
Verder kunt u later in de revalidatie meetrainen in de kniegroep van onze therapeut Ruud Verbeek. Ruud heeft verschillende specialisaties gedaan gericht op letsels van de knie.
De kniegroep is op verschillende momenten in de week (zowel ochtend als laat in de middag).

Geen operatie bij knie/heup artrose:

Een knie of heupprothese is vaak te voorkomen/ uit te stellen door fysiotherapie en voldoende beweging. Met het behandelplan van MTC-fysio zou u binnen 12 weken significante vermindering van klachten moeten ervaren. Een leuke bijkomstigheid is dat verzekerden bij de indicatie artrose aan het heup/ of kniegewricht aanspraak maken op
maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal twaalf
maanden. Dit betekent dat er geen behandelingen uit uw eigen aanvullende pakket zullen gaan.

Shockwave:

MTC-fysio heeft een shockwave apparaat ter beschikking in de praktijk. Uw kunt samen met uw therapeut besluiten om een aantal behandelingen shockwave uit te proberen, zeker bij langdurige klachten. Klik voor meer informatie over shockwave.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Hoe werkt shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoog energetische golven die u met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Als fysiotherapeut brengt u deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam van uw patiënt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.
De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel van uw patiënt. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.
bron: ENRAF NONIUS

Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.