Hydrotherapie

Hydrotherapie is een oefenvorm welke wordt uitgevoerd in het water. Onze fysiotherapeut Esther Verdam is gespecialiseerd in Hydrotherapie.

Oefenen in het water heeft een aantal voordelen.

Heeft u pijnlijke en stijve gewrichten?

Het water neemt een groot deel van het gewicht over waardoor pijnlijke gewrichten worden ontlast. Ook rugklachten kunnen hierdoor aanmerkelijk verminderen.

Bent u bang om te vallen?

In het water kunt u oefenen om zo uw angst voor het vallen te verminderen. Het voordeel van oefenen in het water is dat water u de kans geeft om een foutje te maken en dit te verstellen.

Heeft u moeite met bewegen als gevolg van een neurologisch probleem?

Neurologische problemen lenen zich bij uitstek voor het oefenen in water. Mensen met een neurologische aandoening hebben meestal moeite met het aanspannen van specifieke spiergroepen waardoor er een krachtsvermindering ontstaat.

Op maandagochtend kan 1 op 1 in het zwembad geoefend worden met een fysiotherapeute. Van 11.00-12.00 uur is er een hydrotherapiegroep onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Mocht u graag een afspraak willen maken voor een hydro training of heeft u behoefte aan verdere uitleg en informatie, dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.