Podoposturale therapie

(register podologie)

Als de stand niet meer klopt… Elke afwijking van de stand van de voeten brengt een standsafwijking hoger in het lichaam met zich mee. En daar kunt u last van krijgen. De therapeut helpt u deze problemen te verhelpen.

Het kan ook omgekeerd zijn trouwens. Elke afwijking in de houding heeft een verandering van de stand van de voeten tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot onder meer chronische knie-, heup-, rug- en nekpijnen.
Het podologisch onderzoek begint met een gesprek over de klachten. Daarna wordt er onderzoek gedaan naar het bewegingsapparaat. De onderlinge verhoudingen worden dan nauwkeurig beoordeeld. Er wordt zowel in ruststand als beweging gekeken. Verder kunnen de beenlengte, de stand van het bekken, krommingen van de wervelkolom en spierspanning worden gemeten. Met behulp van een afdrukraam worden blauwdrukken gemaakt om het type voet te bepalen. De afdrukken worden ook gebruikt als patroon bij de vervaardiging van de inlegzolen. Op de voetspiegel wordt het drukvlak van de voetzool bekeken en beoordeeld.

Als de patiënt op de voetspiegel staat worden (dunne) elementen, meestal van kurk, op specifieke plekken onder de voetzool geplaatst, waardoor de lichaamshouding verandert. Om de effecten blijvend te maken, worden deze elementen in een zooltje verwerkt. Het lichaam heeft vervolgens enige tijd nodig om zich aan te passen. Dit kan in het begin zelfs leiden tot spierpijnen. Na enige tijd volgt echter verlichting van de klachten en veelal verdwijnen ze zelfs helemaal.

Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 06-46070035 of een email sturen naar info@fremery.com

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.