Stress gerelateerde klachten

Ziet u een relatie met stress en / of emoties en uw (lichamelijke) klachten? Dan kan de psychosomatische fysiotherapie u zeker uitkomst bieden. Ga een kennismakingsgesprek aan met de psychosomatische fysiotherapeute van MTC -fysio.

Wat is een psychosomatische fysiotherapeut?

De psychosomatische fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid. Dit worden ook wel psychosomatische klachten genoemd. Het zijn fysieke klachten die mogelijk verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting, in relatie tot de omgeving. De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is aanvankelijk niet zo duidelijk. De lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten na verloop van tijd toenemen, levert medisch onderzoek niet veel op. Een duidelijk medische diagnose is vaak niet te stellen wat u een gevoel van onbegrip kan geven.

Het doel van de psychosomatische fysiotherapie is inzicht krijgen in het ontstaan en de gevolgen van de klacht het veranderen van de factoren die de klacht in stand houden
De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Het eerste gesprek is dan ook gericht op het vinden van de relatie tussen de lichamelijke klachten en de psychische gesteldheid. Dat houdt in dat naast de lichamelijke klachten ook psychologische en sociale aspecten, bij de behandeling betrokken worden.
Er wordt van u een eigen inbreng en een actieve inzet verwacht in het herstel- en veranderingsproces.

Behandelingen bij een psychosomatisch fysiotherapeut zijn aan te raden met onderstaande klachten:

  • Stressgerelateerde klachten
  • Burn-outs
  • Bore-outs
  • Functionele verlammingen
  • Veel andere lichamelijke klachten

Marjolein Marcus is onze psychosomatisch fysiotherapeut. Wilt u meer weten of een afspraak maken, neemt u dan contact met ons op.

Heeft u vergelijkbare klachten of wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar 0297-286093 of een email sturen naar info@mtcfysio.nl

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Op werkdagen reageren wij meestal binnen 24 uur door u te bellen op het opgegeven telefoonnummer.